ТНК-BP готується повернутися на західний борговий ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТНК-BP готується повернутися на західний борговий ринок

Енергетика
302
Після дворічної паузи ТНК-BP готується повернутися на західний борговий ринок. Компанія має намір розмістити єврооблігації як мінімум на $500 млн., пишуть "Ведомости".
В п'ятницю стартує роуд-шоу нового випуску єврооблігацій ТНК-BP, повідомили виданню співробітники двох інвестбанків. Організатори позики - Barclays Capital, Calyon і Royal Bank of Scotland (RBS). Розміщення очікується наступного тижня, параметри випуску будуть визначені відповідно до ринкових умов. А поки що передбачається, що це буде "еталонний" випуск, номінований в доларах, кажуть співрозмовники. Це означає, що будуть розміщені папери не менше ніж на $500 млн., відзначає один з них.
Інші деталі позики доки не відомі. Кошти підуть на фінансування поточної діяльності та рефінансування боргу, лише відзначає представник ТНК-BP. Представник Barclays Capital від коментарів відмовився, його колеги з Calyon і RBS на питання "Ведомостей" не відповіли.
На рублевому борговому ринку ТНК дебютувала ще в 1999 р., на західному - в 2002 р. Останні випуски єврооблігацій були здійснені ще до кризи. Зараз в обігу позики компанії на $4,5 млрд. з погашенням в 2011-2018 рр.; остання розміщена 13 жовтня 2007 р. - на $600 млн., 5,5 років і з купоном 7,5% річних.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас