Міністр комерції Китаю: Стабільність курсу юаня сприяє зростанню світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр комерції Китаю: Стабільність курсу юаня сприяє зростанню світової економіки

Валюта
234
Міністр комерції Китаю Чень Демін заявив, що, хоча цього року спостерігається реабілітаційне зростання зовнішньої торгівлі Китаю, змінний курс китайського юаня не ув'язується безпосередньо з торгівлею, збереження в основному стабільності змінного курсу сприяє поступовому виходу світової економіки з тіні міжнародної фінансової кризи і досягненню реабілітаційного зростання.
На прес-конференції за підсумками "8-го засідання спільної торговельно-економічної і науково-технічної групи Китаю і Індії" китайський міністр відзначив, що, починаючи з цього року, в Китаї спостерігається деяке реабілітаційне зростання зовнішньої торгівлі, але для того, щоб досягти рівня 2008 року, буде потрібен ще тривалий час. "Згідно з оцінками, цей період йтиме однаково з відновним зростанням світової економіки, можливо, для цього буде потрібно рік-два, або ще більше часу", - додав він.
Разом з тим Чень Демін заявив, що необхідно здійснювати поступальне і контрольоване регулювання змінного курсу китайського юаня з врахуванням пропозиції і попиту на ринку. У 2009 році активне сальдо торгівлі Китаю зменшилося більш ніж на 100 млрд дол. США в порівнянні з показником 2008 року. Китай продовжить розширення імпорту з тим, аби зробити більш урівноваженим платіжний баланс Китаю.
За матеріалами:
Женьмінь Жибао
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас