У 2010 році дефіцит природного газу в Китаї складе 30 млрд. куб. м — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2010 році дефіцит природного газу в Китаї складе 30 млрд. куб. м

151
Згідно з прогнозом, зробленим митним управлінням КНР, загальний обсяг дефіциту природного газу в 2010 році складе понад 30 млрд. кубометрів. Робота з вирішення даної проблеми рухається по чотирьох напрямах: Росія, Туркменістан, Індія та Австралія. Передає агентство "Синьхуа".
"В жовтні минулого року китайська національна нафтогазова корпорація і російський "Газпром" підписали угоду, за якою Росія щороку поставлятиме Китаю природний газ в обсязі 70 млрд. кубометрів. По маршруту із Західного Сибіру Росія планує експортувати до Китаю 30 млрд. кубометрів щороку, з Східного Сибіру, Далекого Сходу і Сахаліну - 38 млрд. кубометрів", - сказав виконавчий директор нафтогазової корпорації Хань Сяопін.
Він відзначив, що Росія бажає створити залежність з азіатським нафтовим кошиком, проте така ціна зазвичай вища, ніж на європейському ринку. Сторони в даний час не можуть домовитися про коефіцієнт.
Успішно йдуть справи з переговорами в Туркменістані. Представник відділу у справах ринку природного газу інституту проектування і дослідження нафтогазових проводів академії нафтопроектування Чжень Беньсяо сказав, що 17 січня поточного року західна ділянка другої лінії з перекидання природного газу із заходу на схід була офіційно відкрита. Очікується, що з 2012 року 30 млрд. кубометрів природного газу з Туркменістану щороку надходитиме до Китаю. Такий обсяг дорівнює 40% від загального обсягу видобутку природного газу Китаю.
Крім центральноазіатського газопроводу, інший газопровід "Китай-Бірма" в південно-західному Китаї перебуває на стадії будівництва. Проектована пропускна спроможність за рік складе 12 млрд. кб.
"Що стосується співпраці з Австралією, то ситуація перебуває на стадії підписання договорів. Ціна зрідженого природного газу на міжнародному ринку стабільна, тому в поточному році планується укласти два договори щодо доставки зрідженого природного газу", - сказав Чжень Беньсяо.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас