Міністерство фінансів Японії примусить чиновників раніше закінчувати робочий день — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністерство фінансів Японії примусить чиновників раніше закінчувати робочий день

Казна та Політика
266
Міністр фінансів Японії Наото Кан має намір змусити чиновників зі свого відомства зменшити реальний робочий день. Про це повідомляє Bloomberg. Він створив комісію, метою якої є "створення таких умов роботи, аби люди могли в будні ходити на зустрічі і побачення".
Кан зазначив, що міністерство фінансів повинне показати приклад всім іншим відомствам. Він додав, що необхідно з'ясувати, чому співробітники міністерства сидять на роботі до ночі.
За словами міністра, їх колеги у Великобританії закінчують робочий день суворо о 18:00. При цьому їх продуктивність праці не поступається японській. Саме британське міністерство Кан узяв за приклад для наслідування.
Керівником комісії призначений Ясутаке Танго (Yasutake Tango), один з провідних фахівців міністерства.
В 2008 році постійна затримка співробітників японських міністерств на роботі вперше викликала громадську увагу. Тоді уряд виявив, що чиновники приймали подарунки від водіїв таксі в обмін на довгі нічні поїздки коштом держави. На цих діях було спіймано 1400 осіб.
В кінці 2008 року найбільша ділова асоціація Японії Keidanren виразила заклопотаність з приводу зайвої сконцентрованості трудящих країни на роботі. Keidanren закликала співробітників частіше займатися сексом, більше проводити час з сім'єю і заводити дітей.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас