Фінансовий аналітик пророкує у 2010 році крах Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансовий аналітик пророкує у 2010 році крах Китаю

Казна та Політика
1204
Авторитетний фінансовий аналітик Джеймс Чейнос, який прославився тим, що першим передбачив крах Enron, стверджує, що в поточному році лусне державна супербульбашка в Китаї, оскільки уряд цієї країни усвідомлено маніпулює економічними даними, пише сьогодні німецька Die Welt і додає, що тривожні прогнози надають й інші експерти.
Зараз весь світ спостерігає за зростанням економіки Китаю, вбачаючи в ньому вихід з кризи, але лише не Чейнос. Він говорить, що китайська економіка, гіперінвестована за рахунок кредитів, з її перегрітим ринком нерухомості, нагадує йому Дубаї - "лише в тисячу разів гірше".
Автор статті Даніель Екерт, намагаючись оцінити реалістичність даного передбачення, нагадує, що на тлі фінансової кризи встигли зганьбитися вже безліч експертів. Проте деякі прогнози, що спочатку здавалися абсурдними, врешті-решт виправдалися.
Не менш шокує, здається, твердження стратега Société Générale Альберта Едвардса. Нинішнє економічне зростання короткочасне, стверджує Едвардс. Якщо він виявиться правий, то в 2010 році нас чекає нова рецесія. Понад усе це торкнеться нафти та інших сировинних ресурсів, котирування яких впадуть у прірву. Одночасно, вважає він, панічна реакція підніме на небувалі висоти курс долара, а другий етап фінансової кризи спровокує напруженість між економічними блоками, наслідком чого стануть економічні війни.
Песимізм демонструє також Давид Карсбайль з данського Saxo Bank. Дефляція переможе інфляцію, стверджує він, що похитне фондові ринки, знизить дохід по державних цінних паперів і опустить ціну золота до 870 доларів за унцію.
Байрон Вієн, ветеран Уолл-стріт, вважає, що японський біржовий індекс Nikkei покаже найкращий результат серед інших біржових індексів і переступить межу 12 тис. пунктів. Що ж до євро, то європейська валюта переоцінена і впаде нижче 1,30 долара, стверджує Вієн.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас