Український ринок акцій у вівторок закрився різноспрямовано на волатильності зовнішніх майданчиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій у вівторок закрився різноспрямовано на волатильності зовнішніх майданчиків

Фондовий ринок
140
Український фондовий ринок у вівторок залежав від настроїв на світових майданчиках, практично відігравши уранішнє падіння в другій половині дня на поліпшенні зовнішньої кон'юнктури: індекс "Української біржі" зріс на 1,35% - до 1678,56 пункту, більш інертний індекс ПФТС закрився падінням на 0,23% - до 632,95 пункту.
Як прокоментував ситуацію на ринку аналітик інвестгрупи "ТАСК" Вадим Ємець, основний час торгівельної сесії обидва індекси були в негативній торгівельній зоні, піддавшись впливу світових майданчиків. Проте незадовго до відкриття фондових майданчиків США індекс "Української біржі" вирвався в позитивну торгівельну зону. При цьому експерт відзначив, що торгівельні майданчики США відкрилися з мінімальною різноспрямованою динамікою, після чого почали підростати досить швидкими темпами.
На думку Ємця, позитивний вплив на ринок акцій США зробив вихід даних щодо фінансових результатів одного з найбільших банків США Citigroup, який відповідав чеканням аналітиків: у четвертому кварталі 2009 року чистий збиток банку склав $7,6 млрд, у зв'язку з витратами на погашення заборгованості перед державою.
Крім того, чисті вкладення нерезидентів в активи США в листопаді зросли в п'ять разів, що також стало позитивним сигналом для ринку США.
Як і в понеділок, найбільшим інтересом гравців на українському фондовому ринку цього дня користувалися активи, що входять до "Метінвест холдингу", - "Азовсталь" і Єнакіївський металургійний завод, а також акції "Укрнафти".
На "Українській біржі" у вівторок акції "Азовсталі" подорожчали на 2,74%, Єнакіївського металургійного заводу - на 2,94%, Стахановського вагонобудівного заводу - на 2,51%, Крюковського вагонобудівного заводу - на 1,72%, "Укрнафти" - на 1,23%. Підскочили акції Сумського НВО ім. Фрунзе - на 6,27%.
Лідерами за обсягом торгів стали акції "Укрнафти" - укладено 166 угод на 4,4 млн грн., "Азовсталі" - на 3,8 млн грн., Єнакіївського металургійного заводу - 165 операцій на 3,6 млн грн.
В цілому на "Українській біржі" було укладено 1402 операції на суму 27,7 млн грн.
На ПФТС у вівторок лідерами торгів за обсягом укладених угод стали акції "Азовсталі" (+1,2%) - на 1,4 млн грн., "Центренерго" (+0,4%) - на 1,2 млн грн., "Мотор Січі" (-0,11%) - на 1 млн грн.
На ПФТС обсяг торгів акціями склав 10,8 млн грн.
Як повідомила трейдер інвестиційної компанії Phoenix Capital Ірина Барабанова, на іноземному ринку акцій найбільший інтерес спостерігався до паперів Kernel.
За її словами, незважаючи на те, що сьогодні акції Kernel залишилися на рівні вчорашнього закриття, у вівторок по них був зафіксований рекордний обсяг торгів - $7 млн.
Разом з тим, по паперах Миронівського хлібопродукту і девелопера "КДД" не пройшло жодної операції. Як повідомила І.Барабанова, невеликий відкіт спостерігався по акціях компаній нафтового сектора - Cadogan Petroleum і Regal Petroleum, які виросли на 3,1% і 2,7% відповідно після падіння в останні декілька днів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас