Google відклав запуск у Китаї комунікатора Android — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google відклав запуск у Китаї комунікатора Android

383
Американська корпорація Google вирішила відкласти на невизначений термін запуск в Китаї двох моделей свого комунікатора на платформі Android, запланований на 20 січня, повідомляє Reuters.
Як повідомило агентству інформоване джерело, Google розраховував, що поява смартфону на ринку Піднебесної стане радісною подією, і покупці отримають заповітний гаджет, проте керівництво компанії визнало, що ситуація, що склалася довкола корпорації в КНР, може затьмарити презентацію нового пристрою. Виробниками девайса виступають Samsung Electronics і Motorola Inc, реалізацією телефонів повинна була займатись China Unicom.
Нагадаємо, раніше керівництво Google заявило про можливість виходу з інтернет-ринку КНР після "витонченої" кібер-атаки на сервер компанії, яка крім усього іншого, призвела до крадіжки інтелектуальної власності. Обізнані джерела розповіли агентству Reuters, що напад кіберзлочинців став можливим завдяки доступу до певних ділянок мережі Google. Інакше кажучи, їм могли допомогти співробітники китайського офісу компанії.
Розслідування стосується одного або декількох працівників Google, підозрюваних в причетності до кібер-атаки. В той же час від нападу постраждали інші 20 компаній, серед яких Adobe Systems Inc., Juniper Network Inc. і Rackspace Hosting Inc. Однією з цілей зловмисників був сервер Yahoo Inc., уточнили джерела.
Аналітики із безпеки говорять, що шкідлива програма (malware), яка використовувалася при атаці на Google, була модифікацією трояна Hydraq, котрий відкриває несанкціонований доступ до мережі. Проте "витонченість" кібер-атаки полягає не в самій програмі, а в тому, що хакери знали де і як здійснити напад, підкреслюють аналітики.
Китайські ЗМІ із посиланням на неназвані джерела повідомляють, що деяким співробітникам Google в Китаї було відмовлено в доступі до внутрішніх мереж після 13 січня цього року. Google, спростувавши чутки про остаточне ухвалення рішення щодо виходу з китайського ринку, має намір провести переговори на цю тему з урядом КНР "в найближчі декілька днів".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас