ЄББР: Загальний обсяг бізнес-операцій із проектів в Україні становить 4,8 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄББР: Загальний обсяг бізнес-операцій із проектів в Україні становить 4,8 млрд євро

Казна та Політика
152
Загальний обсяг бізнес-операцій із проектів Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) в Україні за станом на 31 грудня 2009 р. склав 4,8 млрд. євро. Ці гроші пішли на реалізацію 194 проектів, повідомляє прес-служба ЄБРР.
При цьому 75% проектів було підписано в приватному секторі, а 25% - в державному секторі економіки. Операції з акціонерним капіталом становлять 12% від сумарного обсягу бізнес-операцій, а решта 88% - операції з борговими зобов'язаннями.
57% проектів банку (870 млн дол.) були підписані в банківському секторі. Таким чином, були надані своєчасні субординовані кредити і здійснені вкладення в акціонерний капітал декількох банків.
Крім цього, 346 млн дол. було надано корпоративним клієнтам в таких секторах як агробізнес, промисловість і нерухомість. А 137 млн дол. інвестовано в муніципальні проекти в Івано-Франківську, Львові та Києві, ще 118 млн. доларів було направлено на проекти в транспортній галузі.
В 2009 р. обсяг бізнес-операцій банку досяг в Україні 1,1 млрд євро, при цьому було здійснено 46 транзакцій - це найзначніший результат для ЄБРР з моменту його приходу в країну в 1993 р.
Як повідомлялося раніше, ЄБРР в 2010 р. планує інвестувати в Україну 1,1 млрд євро. ЄБРР має намір кредитувати ті підприємства, які демонструють прибуток і мають міжнародну фінансову звітність. В той же час ЄБРР готовий фінансувати розвиток інфраструктури ринку землі в разі, якщо буде скасований мораторій на продаж землі сільгосппризначення.
Нагадаємо, ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в економіку України. Мета ЄБРР, власниками якого є 61 країна і дві міждержавні установи, полягає в сприянні переходу від центрального планування до ринкової економіки в країнах від Центральної Європи до Середньої Азії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас