НБУ просить банки надати інформацію про про кількість судових позовів в 2009 році про визнання договорів про валютні кредити недійсними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ просить банки надати інформацію про про кількість судових позовів в 2009 році про визнання договорів про валютні кредити недійсними

Валюта
763
Національний банк просить банки надати інформацію про кількість судових позовів в 2009 році про визнання договорів про валютні кредити недійсними.
Про це говориться в листі НБУ №18-312/177-710 від 18 січня.
Національний банк також просить банки надати інформацію про суми таких кредитів.
Ця інформація має бути надана в НБУ до 8 лютого 2010 року.
НБУ просить банки надати таку інформацію, аби провести аналіз ситуації, що склалася в банківській системі і у сфері кредитування в іноземній валюті.
Як повідомляло агентство, раніше асоціація "Український кредитно-банківський союз" висловила стурбованість позовами позичальників з метою визнання договорів про валютне кредитування недійсними, зокрема рішенням господарського суду Донецької області про визнання недійсними кредитного договору ТОВ "Готель Централь", а також іпотечної угоди і угоди про заставу.
УКБС зазначав, що даний випадок, в якому фігурує сума 18,8 млн. доларів, створює небезпечний прецедент, оскільки суд, мотивуючи своє рішення, посилався на те, що в Україні єдиний засіб платежу - національна валюта, і може стати початком хвилі неплатежів населення і руйнування банківської системи України.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас