Немиря: Україна буде вчасно і в повному обсязі розраховуватись за російський газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Немиря: Україна буде вчасно і в повному обсязі розраховуватись за російський газ

Енергетика
191
Україна буде своєчасно і в повному обсязі розраховуватися за російський природний газ в 2010 році, заявив віце-прем'єр-міністр Григорій Немиря.
"До цього моменту країна вчасно виконувала всі зобов'язання (з оплати газу). Я не сумніваюся, що вона виконуватиме їх надалі. Рішення Ради директорів МВФ, внутрішні ресурси дозволяють країні дотримуватись платіжної дисципліни і в подальші місяці (2010 року)", - сказав він, відповідаючи на питання, як і за рахунок чого проводитиметься оплата газу, на прес-конференції в Києві у вівторок.
Як повідомлялося, "Нафтогаз України" 6 січня оплатив куплений в грудні в російського ВАТ "Газпром" природний газ.
В поширеному прес-релізі холдингу повідомлялося, що в 2009 році транзит газу територією України в країни Європи склав близько 96 млрд куб. м.
"Нафтогаз України" вкотре підтвердив свою репутацію надійного і прогнозованого партнера. Не дивлячись на всі внутрішні політичні та економічні труднощі, компанія і надалі виконуватиме стратегічні завдання: забезпечувати українських споживачів достатніми об'ємами природного газу, здійснювати безперебійний транзит газу територією України і забезпечувати стабільну роботу всієї євразійської газотранспортної системи", - говорилося в повідомленні прес-центру НАК.
Раніше міністр палива та енергетики Юрій Продан повідомив, в грудні "Нафтогаз України" імпортував газ на суму трохи менше $900 млн.
"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом із транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас