Nature Physics: На Нептуна та Урані можуть бути "алмазні айсберги" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nature Physics: На Нептуна та Урані можуть бути "алмазні айсберги"

598
Планети Нептун і Уран можуть містити океани рідких алмазів з твердими діамантовими айсбергами, що курсують по ним, говориться в статті британського наукового журналу Nature Physics. Стаття заснована на дослідженні температури плавлення алмазу. В дослідженні зазначається, що алмази поводяться як вода під час заморожування і танення, внаслідок чого крупні тверді об'єкти речовини можуть плавати на поверхні рідких форм речовини, як лід в стакані води.
За оцінками, до 10% Урану і Нептуну складаються з вуглецю. Дослідження підтвердили, що умови на газових гігантах, які характеризуються надвисоким тиском і температурами, сприяють не лише формуванню кристалів алмазів, але також і переходу їх в рідкі форми. Для доказу цієї теорії був проведений експеримент при високому тиску і температурі на Землі, який виявився успішним.
Як заявив Том Даффі з Прінстонського університету, що займається вивченням планет, теорія про океани рідких алмазів на Нептуні і Урані не нова. Проте в результаті останніх досліджень ця концепція "виглядає все більш і більш переконливою", додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас