Голова Туркменістану звільнив свого "нафтогазового" міністра за надмірну потайливість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Туркменістану звільнив свого "нафтогазового" міністра за надмірну потайливість

Енергетика
486
Екс-міністр нафтогазової промисловості Туркменістану Оразнур Нурмирадов, який втратив посаду в січні 2010 року, був звільнений президентом країни Гурбангули Бердимухамедовим за замкненість.
Газета "Час новин" пише, що Нурмирадов, який пропрацював на своїй посаді менше чотирьох місяців, не відповідав на запити іноземних компаній, оскільки побоювався звинувачень в розголошуванні держтаємниці.
Газета стверджує, що іноземні компанії, які наприкінці 2009 року виграли тендер на облаштування видобутку і переробки газу з родовища Південний Іолотань-Осман, поскаржились уряду країни на Нурмирадова. Вони намагалися отримати у міністра геологічну і технічну інформацію про ділянки. Ці документи мають грифи секретності, оскільки включають дані про структуру запасів газу на родовищі, яке туркменський уряд оголосив одним з найбільших в світі.
Аннагула Дерьяєв, попередник Нурмирадова, був звільнений із посади восени 2009 року. Експерти пов'язали звільнення Дерьяєва з некомпетентністю туркменських геологів, через яку запаси газу на відкритому в 2007 році родовищі Південний Іолотань-Осман були переоцінені у декілька разів.
Зараз обов'язки міністра нафтогазової промисловості виконує Байрамгелди Недіров, який вже виконував обов'язки міністра протягом трьох місяців у 2008 році.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас