Куди пішли кошти, виділені на прибирання снігу в Києві? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куди пішли кошти, виділені на прибирання снігу в Києві?

Казна та Політика
884
Контрольно-ревізійне управління столиці повинне перевірити, як в Києві витрачаються кошти, виділені на прибирання снігу.
Із такою вимогою до КРУ звернулись представники Блоку Віталія Кличка, повідомили УНІАН в прес-службі блоку.
Як заявила заступник голови фракції Блоку Кличка в Київраді Наталя Новак, існують сумніви відносно освоєння 16,3 млн. грн., витрачених з міського бюджету на боротьбу з наслідками негоди.
"КРУ має перевірити фінансову звітність профільних управлінь і служб міської адміністрації і показати киянам, куди саме пішли ці кошти. Адже жителі міста так і не побачили ефективної роботи 300 одиниць снігоочисної та інженерної техніки, про які заявили в КМДА. В основному прибираються лише магістральні автодороги, на вулицях Києва, навіть центральних, так і лежить неприбраний сніг. Все це значно ускладнює рух на дорогах, а пішоходи не можуть без перешкод дістатися до транспортних зупинок", - підкреслила Новак.
За її словами, влада показала свою повну неспроможність в боротьбі з непогодою. Блок Кличка підозрює, що “у котрий раз відбувається банальна крадіжка коштів. У достатній кількості не були куплені навіть суміші солі і піску”.
"Про що говорити, коли в ЖЕКах немає елементарного - лопат і ломів? Хоча їх в достатній кількості повинні були б купити за програмою "Твій будинок - твій двір". Замість цього торік райони столиці на це взагалі не отримали жодної копійки. До того ж, перед комунальниками існують істотні борги із заробітної плати", - зазначила Новак.
Тому, відзначають в блоці Кличка, інформація чиновників КМДА про те, що над прибиранням снігу щодня працюють 7 тис. осіб., є сумнівною. Кияни, які сумлінно оплачують рахунки за утримання прибудинкових територій, страждають від дій влади, адже кількість відвідувачів столичних травмпунктів за час непогоди збільшилася удвічі, констатувала Новак.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас