Жан-Клод Юнкер переобраний на посаду голови Єврогрупи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жан-Клод Юнкер переобраний на посаду голови Єврогрупи

100
Прем'єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер переобраний на посаду голови Єврогрупи, котра об'єднує міністрів фінансів 16 країн Європейського союзу, що перейшли на єдину європейську валюту.
Рішення про переобрання Ж.-К.Юнкера було прийняте одноголосно членами Єврогрупи на засіданні, що відбулося напередодні в Брюсселі, повідомляє Associated Press.
Ж.-К.Юнкер очолює Єврогрупу з січня 2005 р. У 2008 р. главу уряду Люксембургу переобрали главою Єврогрупи ще на два роки, і його повноваження закінчились наприкінці 2010 р.
Однак із набуттям чинності в грудні минулого року Лісабонської угоди, повноваження глави групи були достроково припинені.
За договором, термін повноважень голови Єврогрупи збільшений з 2 до 2,5 років. Таким чином, Ж.-К.Юнкер очолюватиме раду міністрів фінансів країн єврозони до середини 2012 р.
Нагадаємо, що Жан-Клод Юнкер був серед кандидатів на посаду голови ЄС. На неї в кінці листопада минулого року був обраний екс-прем'єр-міністр Бельгії Херман ван Ромпей, який розпочав виконання обов'язків 1 січня 2010 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас