Міноборони Молдови: США збільшать обсяг фінансування військових програм у республіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міноборони Молдови: США збільшать обсяг фінансування військових програм у республіці

153
Сполучені Штати Америки збільшать обсяг фінансування військових програм у Молдові, повідомив на прес-конференції в Кишиневі міністр оборони республіки Віталій Марінуца, підбиваючи підсумки свого візиту до Вашингтона. Він відзначив, що в процесі молдовсько-американських консультацій в сфері оборони, які відбулися 11-13 січня у Вашингтоні, американська сторона висловила готовність збільшити бюджети програм допомоги для Молдови, а також організувати в республіці курси навчання військовослужбовців Національної армії.
В результаті двосторонніх переговорів американська сторона вирішила подвоїти фінансування Міжнародної програми військового навчання (IMET). В рамках названої програми з 1994 р. по 2009 р. Молдова отримала 9 млн дол. За словами міністра оборони Молдови, влада США на зустрічах у Вашингтоні висловила готовність підтримати зусилля Молдови як щодо реформування оборонної сфери, так і в інших секторах соціально-економічного життя.
На зустрічах з офіційними особами Держдепартаменту, Департаменту оборони та інших відомств США обговорювалися питання реформування і модернізації системи оборони Молдови, професійного зростання молдовських миротворців для можливої участі їх в міжнародних операціях з підтримки миру, а також розробки і впровадження нових принципів соціального забезпечення військових кадрів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас