Точка зору: Для українських банків основним залишається вирішення питань проблемної заборгованості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Для українських банків основним залишається вирішення питань проблемної заборгованості

782
Для українських банків основними на сьогодні залишаються питання, пов'язані з ліквідацією проблемної заборгованості. Таку думку висловила заступник голови правління "Брокбізнесбанку" Наталія Синявська.
За її словами, істотних змін з початку поточного року на ринку кредитування фізичних осіб не сталося. Кількість банків, що пропонують кредитні продукти фізичним особам, як і раніше, залишається невеликою, підкреслила експерт.
Як повідомила Н.Синявська, на сьогодні умови кредитів на споживчі цілі такі: валюта - гривня, сума кредиту до 15 000 грн., термін - до 1 року, реальна процентна ставка з врахуванням всіх комісій складає від 48,32% до 62,0% річних, відзначила експерт. Вона також відзначила, що умови банків щодо кредитів на автомобілі зараз такі: термін від 2 до 5 років, під процентну ставку від 20,49-30,0% річних, з авансовим внеском не менше 30% від вартості автомобіля.
Експерт підкреслила, що іпотечні кредити зараз пропонуються в основному під придбання закладеного майна по проблемних кредитах на термін від 1 до 20 років, процентна ставка 26,00-30,0% річних, або на нерухомість, вже здану в експлуатацію (термін - від 1 до 20 років, реальна процентна ставка 28,0-30,1% річних).
"Дана тенденція, як і раніше, обумовлена тим, що банки вважають за краще надавати кредити найменш ризиковим позичальникам, з точки зору банку, а також позичальникам з хорошою кредитною історією і високою платоспроможністю", - упевнена Н.Синявська.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас