Латвія визнана найбіднішою країною ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Латвія визнана найбіднішою країною ЄС

946
Латвія в 2008 році лідирувала серед країн Євросоюзу за кількістю населення, яке живе на межі бідності. Про це йдеться в офіційному прес-релізі Eurostat. На другому місці опинилася Румунія, а на третьому - Болгарія.
За даними Eurostat, в Латвії бідними було визнано 26 відсотків населення, в Румунії - 23 відсотка, а в Болгарії - 21 відсоток. У Греції, Іспанії і Литві даний показник досяг 20 відсотків. В середньому по 27 країнам, що входять в ЄС, частка бідних жителів склала 17 відсотків.
Для порівняння, менше бідних виявилося в Чехії (9 відсотків), а також Нідерландах і Словаччині (по 11 відсотків). У Данії, Угорщині, Австрії, Словенії і Швеції частка бідного населення склала 12 відсотків.
За нормами, що діють в ЄС, тим, хто живе на межі бідності, вважається той, хто отримує менше 60 відсотків від середньої заробітної плати по країні.
Нагадаємо, латвійська економіка серйозно постраждала від світової фінансової кризи. Аби знизити дефіцит бюджету відповідно до вимог ЄС, уряд країни був змушений піти на низку непопулярних заходів, зокрема, скорочення пенсій і зарплат бюджетникам.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас