Kraft запропонував за Cadbury 19 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Kraft запропонував за Cadbury 19 млрд доларів

670
Американський виробник продуктів харчування Kraft Foods Inc. готовий придбати британську кондитерську компанію Cadbury Plc. за суму, що перевищує 19 мільярдів доларів, про схвалення операції обома сторонами може бути оголошено вже у вівторок вранці, повідомляють британські ЗМІ.
В кінці минулого року Kraft Foods вже намагався поглинути бізнес Cadbury, зробивши пропозицію, сума якої склала 16,5 мільярда доларів. Проте одна з найстаріших британських компаній відхилила цю пропозицію як "непривабливу", посилаючись на низькі темпи зростання "Kraft Foods".
Два дні тому стало відомо, що інша американська кондитерська компанія Hershey готова придбати Cadbury за 17,9 мільярда доларів.
За даними Financial Times, для переговорів про нові умови угоди до Великобританії в неділю вилетіла виконавчий директор Kraft Foods Ірен Розенфельд.
Повідомляється, що тепер Kraft Foods готова запропонувати британцям 850 пенсів за акцію, що складає 11,7 мільярда фунтів стерлінгів (19,1 мільярда доларів). FT уточнює, що більше половини цієї суми американський харчовий конгломерат має намір виплатити готівкою.
Переговори тривали всю ніч, і керівництво Cadbury "з високою вірогідністю" прийме угоду. Спільна заява про це буде зроблена о 07.00 GMT.
Kraft заявляв про свій намір зайняти позицію "світового локомотиву" галузі, довівши обсяг загального річного виторгу приблизно до 50 млрд. доларів. Cadbury є другим в світі за величиною виробником цукерок і шоколаду. Kraft займає четверте місце. На думку експертів, об'єднавшись, компанії зможуть обійти лідера галузі Mars Inc.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас