Експерт: Ринок акцій відреагує на вибори після другого туру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Ринок акцій відреагує на вибори після другого туру

Фондовий ринок
432
Реакція фондового ринку на політичні події послідує за підсумками оголошення остаточних результатів другого туру виборів.
Такий прогноз озвучила в коментарі агентству УНІАН трейдер інвестиційної компанії Phoenix Capital Ірина Барабанова.
За її словами, сьогодні особливих коливань на українському ринку акцій у зв'язку з проведенням президентських виборів не відбувалося. Після закінчення торговельної сесії ринок закрився в невеликому плюсі, повідомила трейдер. Вона зазначила, що індекс УБ підвищився на 1,52%, індекс ПФТС також піднявся - на 1,49%.
Як повідомила Барабанова, "сьогодні папери індексного кошика УБ показували різноспрямовану динаміку: ціну акцій більше визначали торги на світових біржах, а також фундаментальні показників паперів, ніж події довкола виборів". Обсяг торгів після закінчення сесії склав 34 млн грн., зазначила вона.
За інформацією трейдера, лідером зростання стали папери "Укрнафти", які зросли на 7,82% на новинах про підвищення цін на нафту. Таке підвищення викликане новими правилами проведення аукціонів, які передбачають прив'язку ціни на нафту, здобуту українськими компаніями, включаючи "Укрнафту", до ціни російського імпорту, вважає Барабанова. Вона прогнозує, що наслідки даної новини для компанії будуть позитивними і сприятимуть зміцненню її акцій.
Трейдер повідомила, що на іноземних біржах інтерес до українських паперів сьогодні був досить низьким. Із КДД, МХП не відбулося жодної операції, в незначних обсягах зросли акції ТММ (+2,1%), зазначила Барабанова. За її словами, негативну динаміку зафіксували акції XXIC LN (-1,89%) - інтерес до цього паперу зменшився, акції Regal Petroleum знизилися на 3,8%, Cadogan Petroleum - на 1,49%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас