ІСД веде переговори про реструктуризацію кредитів із 40 банками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ІСД веде переговори про реструктуризацію кредитів із 40 банками

Кредит&Депозит
728
Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД, Донецьк) веде переговори про реструктуризацію своєї заборгованості перед 40 банками, повідомив директор представництва Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) в Україні Андре Куусвек.
"ЄБРР - один з них, проте ми не входимо до комітету кредиторів", - сказав він в інтерв'ю тижневику "Контракти", опублікованому в понеділок.
Як уточнив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар ЄБРР в Україні Антон Усов, сума кредиту банку ІСД складає близько $110 млн.
Куусвек не назвав загальну суму боргу корпорації перед кредиторами. Він також зазначив, що ЄБРР заздалегідь знав про проведення ІСД переговорів про продаж пакету акцій, проте доки не може коментувати деталі.
"На сьогодні ми нейтрально оцінюємо цю операцію. Позитивні сторони транзакції в тому, що в результаті продажу корпорація зможе отримати доступ до російської сировини. Крім того, нові акціонери зможуть допомогти компанії з фінансуванням", - сказав директор представництва.
Він також повідомив, що у зв'язку з певними фінансовими труднощами ІСД, загальна вартість фінансованого ЄБРР проекту будівництва когенераційної установки на Алчевському меткомбінаті була знижена, а терміни реалізації змінились.
"Тепер планується запустити у складі когенераційної установки не дві турбіни, а одну. Сьогодні сума проекту становить $112 млн, турбіна має бути запущена в кінці 2010 року", - сказав він, нагадавши, що заявлена сума кредиту становила $150 млн, і ІСД повинна була співфінансувати проект.
ІСД засновано в 1995 році. Є інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу. До складу корпорації входять Алчевський металургійний комбінат, Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського, меткомбінат Dunaferr (Угорщина) і ISD - Huta Czestochowa (Польща). За версією міжнародного аналітичного агентства "Метал Бюлетень" (Великобританія, Лондон), за підсумками 2008 року ІСД увійшла до числа 30 найбільших виробників сталі в світі з показником більше 10 млн тонн сталі на рік.
В січні 2010 року було оголошено про покупку 50%+2 акції української корпорації консорціумом інвесторів на чолі з Олександром Катуніним (власник швейцарського трейдера Carbofer, екс-співвласник Evraz) за фінансової підтримки російського Внешэкономбанка (ВЭБ)..
Власниками 49,99% акцій ІСД залишаються акціонери, що діють, - Сергій Тарута і Олег Мкртчан.
ЄБРР в 2007 році надав кредит компанії "Екоенергія" - спеціальному проектному підприємству, що є дочірньою структурою корпорації ІСД і що входить до неї Алчевському меткомбинату, для будівництва когенераційної установки на базі двох парогазових турбін M701S (DA) виробництва Mitsubishi потужністю 303 МВт. Пізніше було заявлено про намір збільшити кількість блоків до трьох, а потужність - до 450 МВт.
Крім ЄБРР серед інших міжнародних фінансових організацій що кредитували ІСД - Міжнародна фінансова корпорація (IFC) з групи Світового банку і Північний інвестиційний банк (Nordic Investment Bank, NIB).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас