Експерт: На минулому тижні діапазон зміни цін на ринку банківських металів дещо збільшився — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: На минулому тижні діапазон зміни цін на ринку банківських металів дещо збільшився

Банківські метали
347
На минулому тижні діапазон зміни цін на ринку банківських металів дещо збільшився. Про це повідомив перший заступник голови правління "Брокбізнесбанку" Володимир Скидан.
За його словами, з 11 по 15 січня ціна на золото то різко підвищувалася, то знижувалася, досягнувши мінімального рівня 1119 доларів за тройську унцію і максимального - на рівні 1161 долара. Як підкреслив В.Скидан, "якщо на початку тижня інтерес до продажу золота був високим, то в кінці тижня тенденція змінилась, і інвестори перейшли з рангу продавців в ранг покупців". Цьому сприяв долар США, що слабшає на світовому ринку, вважає він.
Як він повідомив, ціни на золото на українському ринку варіювалися в таких межах: 299-304 грн. за грам в злитках від 100 до 1000 грамів. Вартість золота на світових ринках була в діапазоні 1161-1140 доларів (зниження) за тройську унцію, додав він.
На думку експерта, "ринок банківських металів з початку року знаходиться ще в невизначеному і неповному завантаженні". Можливо, тому і спостерігаються неоднозначні зміни котирувань із золота та інших металів.
Він вважає, що світова економіка намагається звільнитися від тенет економічної кризи минулого року. "За прогнозами фахівців, відновлення світової економіки станеться раніше, ніж очікувалося, хоча всі ці прогнози досить-таки крихкі", - підкреслив В.Скидан. На його думку, в разі відновлення світової економіки найближчим часом, ймовірно, відроджуватиметься і зростатиме споживання природних ресурсів, якими є золото і нафта, що у свою чергу скоригує ціни на банківські метали убік зростання.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас