Промисловці Німеччини просять уряд знизити податки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промисловці Німеччини просять уряд знизити податки

Казна та Політика
217
Керівники провідних промислово-економічних об'єднань Німеччини в неділю, 17 січня, звернулися до керівництва країни з проханням ввести обіцяні напередодні виборів податкові послаблення і відмовитися від підвищення відрахувань на соціальні потреби. Як повідомляє Reuters, звернення було висловлене напередодні наради керівництва коаліції з проблем кризи.
"Враховуючи величезні масштаби кризи, як виняток рішення про те, аби влізти в борги, буде правильним", - наводить слова президента Федерального об'єднання оптової і зовнішньої торгівлі (BGA) Антона Бернера газета Bild am Sonntag. Пожвавлення економіки можна добитися не лише підвищуючи соціальні витрати, але і знижуючи податки, вважає експерт.
Глава Центрального союзу німецьких ремісників (ZDH) Отто Кенцлер відзначив в інтерв'ю газеті, що люди з низьким і середньому рівнем доходу не можуть нести серйозний податковий тягар. "Понизивши цим категоріям громадян податки, ми дамо поштовх нашій економіці", - сказав він.
Голова Федерального об'єднання союзів німецьких роботодавців (BDA) Дітер Хундт заявив, що для того, щоб понизити витрати підприємств, пов'язані із зарплатою працівників, необхідно максимально понизити відрахування на соціальні потреби, повідомляє Reuters. Голова Об'єднання німецьких профспілок Міхаель Зоммер підкреслив в інтерв'ю Deutschlandfunk, що відрахування на соціальні потреби коштують робочих місць і обтяжують життя працівникам з низьким рівнем доходів.
Канцлер Німеччини Ангела Меркель спільно з Гідо Вестервелле і Хорстом Зєєхофером в неділю увечері має намір обговорити найгостріші теми. Особливу увагу планується приділити розміру і термінам введення обіцяних під час передвиборної кампанії податкових послаблень.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас