Фото, зроблене Медвєдєвим у Тобольську, продане на аукціоні за 51 млн рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фото, зроблене Медвєдєвим у Тобольську, продане на аукціоні за 51 млн рублів

847
Фотографія Тобольська, виконана президентом РФ Дмитром Медвєдєвим, продана на благочинному аукціоні в Санкт-Петербурзі за 51 млн рублів.
Творча робота глави держави стала додатковим лотом на щорічному благочинному аукціоні, який проводиться за підсумками акції "Азбука" на Різдвяному ярмарку в Північній столиці.
Як розповіла губернатор Санкт-Петербурга Валентина Матвієнко, Дмитру Медвєдєву було направлено пропозицію взяти участь в акції і намалювати картину, але він не зміг відвідати петербурзький ярмарок через щільний робочий графік.
Однак для того, щоб внести вклад до благочинного заходу, президент прислав на аукціон фотознімок, зроблений з вертольота над Тобольськом. На чорно-білій фотографії зображена панорама кремля Тобольська. Фоторобота віддрукована форматом 69х96 см і вставлена в сріблясту рамку з блакитним паспорту.
На перших же кроках аукціону вартість фотороботи зросла з 20 тис. до 40 млн рублів, але на цьому торги не закінчилися - всього через декілька кроків ціна зросла ще на 11 млн. Це - абсолютний рекорд на петербурзькому благочинному аукціоні.
До цього найдорожчою покупкою була картина прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна, яка була продана торік за 37 млн рублів.
Всі кошти, виручені на аукціоні, прямують на благочинні цілі. Цього року в зв'язку 65-літтям Великої Перемоги 70% виручки буде направлено на допомогу ветеранам, решта коштів - до медичних установ Петербурга.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас