Криза не відбила у німців бажання подорожувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза не відбила у німців бажання подорожувати

196
Пристрасть німців до подорожей не ослабила навіть криза в світовій економіці. Все більшою популярністю серед них користуються передусім відпустки в далеких країнах. Така тенденція збережеться і в новому році, передбачають німецькі туроператори і експерти в області туризму.
Як показало опитування понад 7500 жителів Німеччини, проведене в листопаді 2009 року, 77 відсотків респондентів вже замислювалися над тим, де вони проведуть відпустку в 2010 році. У поточному році німці придбають приблизно стільки ж туристичних путівок, як і в попередньому, передбачив експерт в області туризму, консультант дослідницького товариства "Відпустка і подорожі" (FUR) Мартін Ломан на відкритті Штутгартського туристичного ярмарку CMT.
За наданими ним даними, в 2009 році 82-мільйонна нація побувала в цілому 62 мільйони разів у відпустці, витративши при цьому суму в 55 мільярдів євро, повідомляє інформаційне агентство dpa. "Китайцям не вдасться так скоро відібрати у німців титул чемпіона по подорожах", - не без гордості відзначив керівник ярмарку Роланд Бляйнрот.
При цьому, за даними німецьких туроператорів, все частіше німці віддають перевагу відпусткам на далеких островах і материках. "Все більшою популярністю користуються далекі подорожі", - заявив глава туристичного концерну TUI в Німеччині Фолькер Бьоттхер. З далеких цілей найбільшим попитом на майбутній літній сезон, за його словами, користуються поїздки до Таїланду, США, Канади, Південної Африки, на Кубу і Маврикій.
Тим не менше, немало німців охоче подорожують по своєю країною, вказав Мартін Ломан. За його словами, відпочинку в Німеччині в 2009 році віддали перевагу близько третини німецьких відпускників. Ще 13 відсотків відпочили в Іспанії, по 7 відсотків - в Італії та Туреччині, повідомляє агентство Reuters.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас