У Венесуелі може статися енергетичний колапс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Венесуелі може статися енергетичний колапс

Енергетика
728
Якщо рівень води у водосховищі ГЕС "Гурі" буде й надалі знижуватися, то колапс енергетичної системи Венесуели може статися вже в травні ц.р., передає Associated Press із посиланням на заяву державної енергетичної компанії Corpoelec.
Відзначається, що в результаті практично повної відсутності опадів у сезон дощів, що триває у Венесуелі з листопада по травень, рівень води у водосховищі ГЕС "Гурі" знизився на 10 метрів. Електростанція, розташована в південному департаменті Болівар, виробляє близько 73% всієї електроенергії в країні.
В повідомленні Corpoelec йдеться, що, незважаючи на рішення влади про зменшення споживання енергії на 1700 мегават, його вдалося скоротити лише на 980 мегават.
Раніше цього місяця влада вже перевела роботу "Гурі" на мінімальні потужності, одночасно ввівши жорсткі обмеження на використання електроенергії.
Нагадаємо, з 1 січня 2010 р. всі великі підприємства, торговельно-розважальні центри та кінотеатри Венесуели мали скоротити обсяг використання енергії на 20%. За порушення встановлених правил передбачені жорсткі штрафні санкції, а злісні порушники каратимуться повним відключенням електроенергії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас