Іран готовий брати участь у роботі Санкт-Петербурзької нафтової біржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран готовий брати участь у роботі Санкт-Петербурзької нафтової біржі

Енергетика
199
Іран висловив готовність взяти участь у роботі Санкт-Петербурзької нафтової біржі, про це стало відомо за підсумками засідання російсько-іранської Робочої групи зі співпраці в сфері нафти, газу і нафтохімії, робота якої завершилася напередодні, повідомляється в прес-релізі Міненерго РФ.
"Ми позитивно ставимося до Санкт-Петербурзької нафтової біржі і готові до співпраці з нею", - відзначив глава іранської делегації заступник Міністра нафти Ісламської Республіки Ірану Ногрекар Ширазі.
Він відзначив, що об'єм нафти, що щодня добувається Росією та Іраном, складає 15 млн. барелів, а в разі залучення інших країн, можна довести цей об'єм до 50 мільйонів барелів на день.
Під час засідання іранська сторона виявила цікавість до російських технологій нафтогазовидобування, переробки вуглеводнів, ведення морської розвідки і дослідження свердловин.
Ширазі підкреслив, що в Росії та Ірану є великі можливості для взаємодії - як в традиційних областях, так і у сфері використання інноваційних технологій.
Найближчим часом сторони мають намір конкретизувати проекти, які увійдуть до "дорожньої карти" енергетичної співпраці двох країн.
Російську сторону на засіданні представляли Міністр енергетики РФ Сергій Шматко, а також його заступники - Сергій Кудряшов і Володимир Азбукін. Крім того, участь в Робочій групі взяли представники іранських і російських нафтових компаній - "Газпром", "Газпром нафта", СИБУР, "Стройтрансгаз", "Союзнєфтєгаз", ВНДІГАЗ та ін.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас