СБУ має намір ініціювати позбавлення ліцензії банків, причетних до відмивання грошей для підкупу виборців на виборах Президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ має намір ініціювати позбавлення ліцензії банків, причетних до відмивання грошей для підкупу виборців на виборах Президента

Казна та Політика
751
Служба безпеки України має намір ініціювати позбавлення ліцензій на здійснення фінансової діяльності банків, які будуть причетні до незаконних фінансових махінацій з метою підкупу виборців на виборах Президента. Про це на брифінгу повідомила начальник прес-служби СБУ Марина Остапенко.
За її словами, основним завданням СБУ зараз є недопущення виведення грошових коштів з легального обігу через незаконні пункти відмивання грошей і можливе попадання "чорної готівки" у виборчий процес з подальшим використанням цих фінансових ресурсів для підкупу виборців на користь окремих кандидатів у Президенти.
За словами Остапенко, за кожним виявленим фактом таких спроб використовувати фінансову сферу для впливу на вільне волевиявлення громадян СБУ інформуватиме Національний банк, і в разі підтвердження причетності співробітників банківських установ до незаконних махінацій СБУ вимагатиме позбавлення банків-порушників ліцензій на здійснення фінансової діяльності.
СБУ закликає галузеві недержавні громадські об'єднання фінансового сектора, зокрема асоціації українських банків і Київський банківський союз, застерегти українські банки від сприяння підозрюваним, які використовують незаконні фінансові махінації, намагаючись позбавити громадян конституційного права вільно проголосувати на виборах Президента.
В зв'язку з цим СБУ звернулася до вищезгаданих об'єднань фінансового сектора.
Як повідомлялося, співробітники СБУ 13 січня ліквідували конвертаційний центр і вилучили 0,5 млн. гривень, що призначалися для штабу одного з кандидатів у Президенти в Києві.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас