АМКУ: Кабмін схвалив концепцію реформування системи держдопомоги підприємцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ: Кабмін схвалив концепцію реформування системи держдопомоги підприємцям

299
Кабінет міністрів України схвалив внесену Антимонопольним комітетом України (АМКУ) Концепцію реформування системи державної допомоги суб'єктам господарювання. Про це повідомляється на офіційному сайті АМКУ.
Метою Концепції є підвищення прозорості надання і використання державної допомоги, мінімізація негативного впливу держдопомоги на конкуренцію і міжнародну торгівлю, адаптація українського законодавства в цій сфері до законодавства ЄС. Термін реалізації концепції - 5 років.
Концепція передбачає такі завдання: моніторинг державної допомоги; ведення реєстру відомостей про тих, хто надає держдопомогу, і її одержувачів тощо. Повноваження з проведення моніторингу, ведення реєстру, складання карти регіонального розділення і звіту покладаються на центральний орган виконавчої влади.
Повноваження з контролю за впливом держдопомоги на конкуренцію і міжнародну торгівлю покладаються на державний орган, який не надає держдопомогу і має незалежний статус. Крім того, на такий орган покладаються повноваження з ухвалення рішень про повернення суб'єктами господарювання отриманої допомоги.
Для вирішення цього питання необхідно розподілити дані повноваження між Міністерством фінансів і Антимонопольним комітетом.
Фінансування заходів реалізації концепції здійснюватиметься за рахунок коштів держбюджету та інших джерел.
"Запропонований у концепції варіант вирішення цілого комплексу проблем дозволить забезпечити реформування системи державної допомоги з найменшими витратами і найбільш ефективним способом з врахуванням міжнародного досвіду", - відзначив в.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко. За його словами, наступним кроком стане підготовка комітетом спільно з Мінфіном і Мінекономіки плану заходів реалізації концепції, який буде поданий до Кабінету міністрів протягом місяця.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас