Сьогодні почнуть штрафувати за прострочений техогляд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні почнуть штрафувати за прострочений техогляд

2040
Інспектори почнуть пильно стежити за наявністю новенького талона ТО. Сьогодні "шара" для водіїв закінчиться. Кожному, хто досі не встиг відновити техогляд, загрожує чималий штраф від 340 до 425 гривень (залежно від визнання своєї провини водієм, матеріального стану та іншого).
Варто недбайливому шоферові знов попастися на очі даішникові без талона, доведеться попрощатися з правами на термін від 3 до 6 місяців.
Мало того, якщо суд визнає подібну провину серйозною, за таке порушення водій може загриміти і за ґрати на 5-10 діб. Машину на весь цей час "замкнуть" на штрафмайданчику.
"Ми і так дали достатньо часу, аби водії змогли пройти ТО", - говорять в прес-службі департаменту ДАІ України. Охоронці порядку на дорогах не карали водіїв, які не встигли отримати новий талон, незважаючи на те, що термін проходження техогляду закінчився ще 15 грудня. Хоча штрафи і не виписували, інспектори все одно перевіряли водіїв і вилучали у них прострочені талони, бо, за статистикою, чимало автовласників станом на 15 грудня ще не встигли пройти ТО. Віднині неслухняним водіям доведеться заплатити і штраф і віддати прострочений талон.
При цьому ДАІ звалюють провину за невчасне проходження огляду на безвідповідальність водіїв, а ті у всіх бідах звинувачують сам департамент.
"У всьому винні даішники, адже влітку нам повідомили, мовляв, проходження техогляду розтягується на півтора роки, - скаржиться водій Геннадій. - Потім це рішення скасували. А оскільки більшість водіїв своїми тачками займаються саме влітку, плановий ТО у багатьох просто провислий. Може, за подібні витівки потрібно оштрафувати керівництво ДАІ, а не самих водіїв?"
Порушень при проходженні ТО допущено не було, стверджують в ДАІ, адже за цим пильно стежить спеціальна група контролю. Станцій техобслуговування, що працюють шість днів на тиждень, в Україні цілком достатньо для того, щоб водії змогли своєчасно пройти ТО. Крім того, в 60% таких місць можна одночасно пройти як перевірку техстану автомобіля, так і сам техогляд і не платити додаткові 39 гривень.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас