Сорос прогнозує другу хвилю кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос прогнозує другу хвилю кризи

Казна та Політика
11715
Відомий світовий фінансист Джордж Сорос застерігає від зайвого оптимізму і вважає, що світ чекає друга хвиля кризи - можливо, вже цього року.
"Ми пережили найважчу з часів Другої світової війни фінансову кризу. Її можна порівняти лише з бульбашкою на ринку нерухомості в Японії в 1991 році і Великою депресією у 1930-х роках, проте нинішня криза була іншою і за масштабом", - вважає Сорос.
"Сучасні проблеми значно масштабніші, ніж за часів Великої депресії. У 1929 році сукупний обсяг виданих кредитів в США складав 160% від ВВП, до 1932 року ця цифра збільшилася до 250%, - пише Джордж Сорос. - В 2008 році ми увійшли до кризи, вже знаходячись на рівні 365%, і це без врахування деривативів, яких в 1930-х роках просто не було".
На жаль, за словами фінансиста, процес відновлення сповна може припинитись і навіть змінитися другим економічним спадом. Проте він має сумніви, коли чекати чергової хвилі кризи - в 2010-у чи 2011-у році.
Нагадаємо, в жовтні 2009 р. професор економіки нью-йоркського університету Нуріель Рубіні заявляв, що, не дивлячись на те, що світова економіка досягла дна кризи, відновлення в розвинених країнах може бути млявим, крім того, зростає ризик другої хвилі рецесії.
На думку світового рейтингового агентства Fitch, небезпека нового глобального краху походить з Китаю. Водночас видання The Financial Times вважає, що нова хвиля фінансових проблем в Європі може початися з країн Балтії, які переживають найбільшу економічну кризу з часів падіння СРСР.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас