Індія видасть кредити компаніям, що економлять енергію, на 16 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія видасть кредити компаніям, що економлять енергію, на 16 млрд дол.

Енергетика
136
Четвертий найбільший світовий "забрудник" атмосфери Індія планує відкрити ринок енергозберігаючих кредитів розміром до 740 млрд. рупій ($16 млрд.). Ця країна прагне до скорочення викидів вуглекислоти, що викликає глобальне потепління клімату.
Ті підприємства, які випереджають поставлені цілі підвищення енергоефективності, отримуватимуть спецкредити від держави. Інші можуть бути обміняні на енергоносії в тих компаній, які не впоралися з поставленим завданням, відзначив в інтерв'ю Bloomberg глава Бюро енергоефективності Аджай Матхур. Біржова система цього ринку має допомогти Індії досягти мети по скороченню шкідливих викидів в атмосферу на 25% (від рівнів 2005 року) до 2020 року.
"Ми починаємо бачити значно більше внутрішніх або двосторонніх ініціатив такого роду, оскільки, як ми бачили, неймовірно важко налагодити глобальну і обов'язкову систему контролю за викидами", - вважають в Arctic Holdings Ltd. Австралія вже ввела так звані енергозбережні сертифікати на державному рівні. Великобританія, Франція, Італія і деякі штати США почали проводити схожі програми.
Зокрема, ініціатива індійського уряду, направлена на заохочення енергоємних галузей до збереження, дозволить цій країні заощадити близько 23 млн. тонн нафти до 2015 року. У свою чергу Національна місія з ефективного використання енергії сподівається уникнути введення в експлуатацію додаткових енергетичних потужностей у розмірі 19 тис. мегават, які можуть бути необхідні країні для задоволення її потреби в електроенергії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас