Грузія може запропонувати альтернативний шлях транзиту газу в Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія може запропонувати альтернативний шлях транзиту газу в Європу

Енергетика
425
Грузія має намір офіційно заявити про новий маршрут транспортування каспійського газу до Європи, повідомив глава уряду республіки Ніка Гілаурі перед відкриттям в четвер в Батумі Міжнародної енергетичної конференції. "Ми вперше представимо нові маршрути транспортування газу через Грузію до Румунії, Болгарії і України", - сказав він, підкресливши, що нові проекти транзиту газу "мають великі перспективи".
При цьому прем'єр відзначив, що новий проект буде оформлений в офіційних документах, після чого почнеться безпосередня робота над альтернативними варіантами транспортування. "На першому етапі йдеться про азербайджанський газ, а в майбутньому можливе підключення до проекту також туркменського і казахстанського газу", - сказав Гілаурі.
Він підкреслив, що на конференції обов'язково піде мова про проект Nabucco, який "вже має міжнародну підтримку і буде реалізований".
"Однак для нас мають важливе значення і нові альтернативні транспортні шляхи по диверсифікації постачань енергоносіїв Каспію в Європу", - заявив прем'єр.
У роботі конференції беруть участь делегації Грузії, Азербайджану, Казахстану, Туркменії, України, Білорусії, Румунії, Болгарії, Туреччини, Литви, а також Євросоюзу.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас