СБУ: В Києві викрито центр, що перетворив на готівку кошти для одного з кандидатів у президенти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ: В Києві викрито центр, що перетворив на готівку кошти для одного з кандидатів у президенти

Казна та Політика
1133
Служба безпеки України (СБУ) викрила в Києві роботу конвертаційного центру з відмивання грошей і вилучила понад 0,5 млн грн., підготовлених до відправки у виборчий штаб одного з кандидатів у президенти України. Про це повідомив глава СБУ Валентин Наливайченко.
За його словами, так званий центр конвертаційний центр з відмивання грошей розміщувався на вулиці Московській. Увечері 13 січня в рамках спецоперації співробітники СБУ затримали членів злочинного угруповання, які перевозили готівку.
В.Наливайченко розповів, що у кур'єра було вилучено понад 0,5 млн грн., які були розфасовані в пачки і підготовлені до відправки у виборчий штаб один з кандидатів.
"Ми не рекламуватимемо ці партії", - відзначив він.
Глава СБУ відзначив, що за попередньою інформацією, ця тіньова структура була створена за замовленням представників політичних сил. Через низку фіктивних комерційних фірм вона перетворювала на готівку до 5 млн грн. щоденно.
Наразі матеріали направлені до прокуратури.
В.Наливайченко також нагадав, що СБУ з метою недопущення підкупу громадян на виборах президента проводить загальнонаціональну спецоперацію з припинення діяльності незаконних комерційних структур.
"Ключовим питанням для спецслужби є процес припинення діяльності незаконних пунктів відмивання коштів і попадання готівкових коштів у виборчий процес", - підкреслив В.Наливайченко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас