Польський експерт: Продаж ІСД навряд чи спричинить масовий розпродаж українських метактивів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польський експерт: Продаж ІСД навряд чи спричинить масовий розпродаж українських метактивів

Казна та Політика
692
Продаж акцій корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) навряд чи призведе до масового розпродажу інших українських металургійних активів.
Таку думку висловила аналітик Центру східних досліджень (OSW, Варшава) Анна Гурська.
"Складно сьогодні сказати, що це початок більшого наступу (російського капіталу в Україну)", - сказала експерт. При цьому вона відзначила, що все залежатиме від економічної ситуації в світі і конкретних умов на металургійних підприємствах України.
За словами А.Гурської, в найкращому становищі будуть модернізовані металургійні заводи, які зможуть ефективно конкурувати на світових ринках, а також підприємства, що входять до складу корпорацій з диверсифікованим бізнесом, що дозволить їм легко пережити тяжкі часи.
На думку А.Гурської, в складній ситуації може опинитися, наприклад, меткомбінат ім. Ілліча, який практично не модернізувався і якому буде складно конкурувати, наприклад, з китайськими металургами.
"Українська металургія матиме проблеми, але це не означає, що вони (власники заводів - ред.) продаватимуть (свої активи - ред.)", - відзначила експерт.
Як повідомлялося в ЗМІ, 50% + 2 акції корпорації ІСД придбала група інвесторів на чолі з Олександром Катуніним і за участю "Внєшекономбанку" Росії. Власниками 49,99% акцій ІСД залишаються Сергій Тарута та Олег Мкртчан.
На думку деяких аналітиків, за нинішніми покупцями холдингу стоять такі російські компанії, як "Металоінвест" і "Євраз".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас