Пекіну загрожує газовий дефіцит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пекіну загрожує газовий дефіцит

Енергетика
691
Надзвичайно холодна погода зумовила різкий стрибок попиту на природний газ в китайській столиці і поставила її перед загрозою газового дефіциту. Як повідомляє агентство Xinhua, влада Пекіну змушена була піти на обмеження постачань газу установам і підприємствам, аби його вистачило населенню.
За даними столичного комітету з муніципального управління і контролю за санітарно-гігієнічним станом міста, через найлютіші за останні 40 років морози щоденний обсяг споживання газу в Пекіні вже досяг 50 млн кубометрів при максимально можливій пропускній спроможності міської системи газопостачання 52 млн кубометрів на добу.
Раніше тут було запроваджено режим підвищеної готовності до можливих надзвичайних ситуацій з газопостачанням, у зв'язку з чим були урізані постачання газу установам, великим торговельним майданчикам, супермаркетам і промисловим підприємствам. Уряд вже пішов на подальше посилення діючих обмежень, аби не допустити перебоїв з наданням газу міському населенню.
Природний газ йде до Пекіна з родовищ в Північно-Західному Китаї і з провінції Хебей. За оцінками фахівців, обсяг газу, що транспортується по обох трубопроводах, вже досяг гранично допустимого рівня, повідомляє ПРАЙМ-ТАСС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас