В АРК торік за корупцію покарано 208 осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В АРК торік за корупцію покарано 208 осіб

Кримінал
170
За минулий рік в Автономній Республіці Крим покарано 208 корупціонерів, зокрема, судами до кримінальної відповідальності притягнені 54 людини, адміністративне покарання призначене 154 порушникам антикорупційного законодавства.
Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прокуратури автономії, в 2009 році судами автономії винесено 44 звинувачувальні вироки по кримінальних справах про злочини з ознаками корупції.
До кримінальної відповідальності за корупцію притягнені 54 обвинувачені, серед яких 16 працівників правоохоронних органів, вісім сільських і селищних голів, 12 службовців органів місцевої влади і самоврядування. 27 корупціонерів понесли покарання за хабарництво, 10 - за розтрату і привласнення майна, 17 - за зловживання службовим становищем і перевищення повноважень.
"Активно добивалися прокурори перегляду дуже м'яких вироків стосовно корупціонерів. За апеляціями прокуратури в 2009 році були скасовані гуманні вердикти 16 засудженим. Наприклад, було змінено рішення щодо покарання робітниці паспортного столу, яка незаконно прописалася в чужій квартирі, а потім приватизувала її. Замість умовного покарання злочинниця п'ять років проведе в ув'язненні", - відзначили в прес-службі кримської прокуратури.
Всього в 2009 році слідчі органів прокуратури направили до суду 59 кримінальних справ про злочини з ознаками корупції. Корупційними злочинами, здійсненими в автономії минулого року, заподіяно збиток на 7 млн грн., з яких 6 млн грн. вже відшкодовано зусиллями правоохоронців.
"Минулого року адміністративне покарання по розглянутих судами протоколах призначене 154 корупціонерам. У тому числі спіймано за руку сім держслужбовців вищої ланки - 1-4 категорії", - додали в прес-службі.
Всього ж торік правоохоронними органами стосовно корупціонерів було складено 206 протоколів про корупцію, причому 106 з них - стосовно посадових осіб органів місцевого самоврядування, які частіше від інших попадалися на порушеннях вимог закону України "Про боротьбу з корупцією".
В прес-службі прокуратури АРК нагадали, що в 2008 році судами автономії до кримінальної відповідальності притягнені 58 корупціонерів, адміністративне покарання призначене 151 порушникові антикорупційного законодавства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас