Збанкрутіла Griffin Coal може бути продана компанії з Китаю або Індії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збанкрутіла Griffin Coal може бути продана компанії з Китаю або Індії

158
Збанкрутіла австралійська гірничодобувна компанія Griffin Coal Mining Co., чиї борги щонайменше складають $646 млн., може бути продана китайському або індійському покупцеві.
"Є декілька зацікавлених сторін як за кордоном, так і серед вітчизняних компаній. Інвестори з Китаю та Індії показали реальний інтерес до оборудки", - відзначив в інтерв'ю Bloomberg Брайан Макмастер - партнер KordaMentha, яка виконує функції компанії-адміністратора боржника.
Зростаючий попит на вугілля як паливо для електростанцій, а також для його використання при виплавці сталі, особливо помітний серед компаній двох економік світу, які найшвидше розвиваються, - Китаю та Індії. Це стало причиною їхніх активних спроб скупити відповідні активи в Австралії. Так, китайська Yanzhou Coal Mining Co. минулого місяця завершила поглинання австралійської Felix Resources Ltd. В той же час індійські Jindal Steel&Power і китайська Meijin Energy Group зробили конкуруючі пропозиції на придбання активів місцевого експортера вугілля Rocklands Richfield Ltd.
Як найбільш вірогідний покупець Griffin Coal аналітики також називають одного з найбільших австралійських ритейлерів Wesfarmers Ltd., що володіє декількома хімічними підприємствами і вугільною шахтою Premier Coal в Західній Австралії.
"Ще дуже рано говорити про те, яку суму зможуть повернути власники облігацій компанії. Спочатку ми маємо провести торги або реструктуризацію, тоді і зможемо оцінити рівень відшкодування вкладених коштів. Це займе як мінімум декілька місяців" - уточнив Макмастер. У свою чергу, аналітики Nomura Holdings Inc. вважають, що інвестори зможуть повернути від 40 до 30 центів на долар, залежно від отриманої виручки за активи Griffin Coal.
Griffin Coal входить до складу Griffin Group, заснованої бізнесменом Ріком Стоу. Разом з інвестиціями у видобуток вугілля, група вкладала капітал в нерухомість, сільське господарство, виробництво офісних товарів і вертольотів, сказано на веб-сайті компанії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас