Луценко: В Україні фактично зупинено виготовлення закордонних паспортів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко: В Україні фактично зупинено виготовлення закордонних паспортів

1273
В Україні виготовлення закордонних паспортів для громадян країни фактично зупинено, заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.
"На жаль, на даний час виготовлення паспортів "ЄДАПСом" (консорціум з виготовлення закордонних паспортів - ред.) зупинено через звичайну судову суперечку: йому справді не доплатили гроші за грудень", - сказав він.
При цьому міністр заявив, що в Україні склалася монополія у сфері виготовлення закордонних паспортів громадян у зв'язку з раніше укладеною угодою про виготовлення полікарбонатної сторінки в закордонному паспорті підприємством "ЄДАПС".
Міністр повідомив, що така угода діяла до кінця 2009 року. Наразі тривають переговори про можливість укладення договору про виготовлення таких сторінок з підприємствами Німеччини, Італії, Ізраїлю та інших країн.
"Ми не можемо відмовитися від полікарбонатної сторінки, поки таке рішення не прийме, у тому числі, і Верховна Рада. Але виготовляти їх потрібно після ретельного вивчення потенційних конкурентів на цьому ринку", - пояснив Ю.Луценко.
Кажучи про ситуацію, що склалася довкола підприємства "ЄДАПС", Ю.Луценко підкреслив, що в даній суперечці він бачить виключно цивільно-правові відносини, які, на його думку, необхідно врегулювати в судовому порядку.
"Вони справді мають отримати гроші згідно з укладеною раніше угодою, але це не означає, що вони можуть диктувати свої умови. Вони зараз вимкнули лінію, зупинили виготовлення документів і фактично по всій Україні, хто хотів придбати закордонний паспорт, зараз його отримати вже не зможе", - констатував він.
При цьому на питання журналістів, коли виготовлення закордонних паспортів в Україні може бути відновлене, Ю.Луценко сказав: "Коли будуть умови і буде відповідне фінансування".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас