Білий дім: Державне стимулювання економіки зберегло в США 2 млн робочих місць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білий дім: Державне стимулювання економіки зберегло в США 2 млн робочих місць

148
Державні витрати на надзвичайне стимулювання економіки США дозволили зберегти 2 млн. робочих місць, вважають в Білому домі. Проте уряд попереджає, що перспективи американської економіки залишаються невизначеними.
Президент США Барак Обама, який прагне скоротити нинішній високий рівень безробіття в країні, вже закликав до додаткових заходів по створенню нових робочих місць за рахунок стимулюючого пакету в $787 млрд., схваленого в лютому 2009 року.
Кристина Ромер, яка очолює в команді Обами Раду з економічних питань, говорить, що чекає створення нових робочих місць до весни цього року. Проте при цьому експерт підкреслює необхідність в додаткових "цілеспрямованих діях" для стабілізації ринку праці, уточнює Reuters.
У відповідь на заклик Обами палата представників минулого місяця схвалила виділення ще $155 млрд. на створення нових робочих місць. За підрахунками Ромер, в результаті держпідтримки ринку праці до кінця 2010 року вдасться зберегти 3,5 млн. робочих місць. Крім того, Білий дім заявив про те, що мінімум 640 тис. робочих місць було збережено або знов створено прямими отримувачами держдопомоги.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас