Фінляндія звинуватила друга Путіна в несплаті податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінляндія звинуватила друга Путіна в несплаті податків

540
Бізнесмен Геннадій Тимченко, якого ЗМІ називають близьким другом російського прем'єр-міністра Володимира Путіна, заборгував фінській владі близько 14 мільйонів доларів, передають фінські ЗМІ.
Як відзначають джерела, борги числяться за двома компаніями - нафтотрейдерською структурою International Petroliun Products і холдинговою корпорацією Merropoint. Борг в 14 мільйонів доларів утворився після того, як компаніями були здійснені операції з покупки літаків для потреб бізнесу, проте ПДВ на авіалайнери заплачений не був. За законом ПДВ не обкладаються лайнери, чиї власники займаються міжнародною авіацією. Оскільки компанії Тимченка авіаперевезеннями не займаються, бізнесмена зобов'язали погасити борги. Крім того, за нафтовою компанією IPP, яку очолює Тимченко, також числиться близько €2,2 млн боргів
Додамо, Геннадій Тимченко є громадянином Фінляндії з 1999 року. Окрім всього іншого, разом з шведським бізнесменом Торнб’єрном Тернквістом і партнером з Санкт-Петербурга, ім'я якого не відоме, Тимченко володіє однією з найбільших в світі нафтоторгових компаній Gunvor. Крім того, Тимченко відомий як співвласник "Новатеку" і "Ямал СПГ".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас