Мінекономіки Молдови: Молдова через кризу не зможе завершити Нацпрограму газифікації в запланований термін - до кінця 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки Молдови: Молдова через кризу не зможе завершити Нацпрограму газифікації в запланований термін - до кінця 2010 р.

118
Молдова через кризу не зможе завершити Національну програму газифікації всіх населених пунктів республіки до кінця 2010 р., як це передбачалося раніше. Про це журналістам повідомив віце-прем'єр, міністр економіки Молдови Валерій Лазер. Він відзначив, що в період кризи держава обмежена в можливостях для реалізації цієї програми, і влада не зможе виділяти кошти для розширення газової інфраструктури в сільській місцевості.
За його словами, планується, що уряд Молдови фінансуватиме лише реалізацію великих газових проектів, що передбачають будівництво магістральних газопроводів, а газифікацією сільських населених пунктів займатиметься переважно "Молдовагаз" і, можливо, інші приватні газові компанії.
Реалізація Національної програми газифікації Молдови, що стартує в 2001 р., оцінювалася раніше в 1,7 млрд леїв (близько 140 млн дол. за нинішнім курсом Нацбанку). Планувалося, що половина з цих коштів буде надана з держбюджету, а решта - з місцевих бюджетів за рахунок кредитів, грантів і коштів населення. За останніми даними, в Молдові вже газифіковано понад 1 тис. населених пунктів. Залишилося газифікувати не більше 10-15% населених пунктів країни, бо до інших був проведений газопровід протягом останніх 8 років.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас