Росія, швидше за все, не братиме участі в засіданні фінансової G7 в Канаді 5-6 лютого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія, швидше за все, не братиме участі в засіданні фінансової G7 в Канаді 5-6 лютого

564
Мінфін РФ поки не отримав офіційного запрошення взяти участь в засіданні міністрів фінансів і глав центробанків G7, яке відбудеться 5-6 лютого в м. Ікалуїт (столиця території Нунавут, Канада).
"Ніякого запрошення бути на зустрічі міністрів фінансів "групи семи" у нас немає", - сказав агентству "Інтерфакс-АФІ" заступник міністра фінансів РФ Дмитро Панкін.
Як відзначив інший чиновник міністерства, швидше за все, Росія не братиме участі в цій зустрічі. Він пояснив, що під час останньої зустрічі міністрів фінансів G7 в Стамбулі в жовтні 2009 року обговорювалася можливість зміни формату роботи фінансової G7 у зв'язку зі зростанням ролі G20. "Колеги по "сімці" обговорювали, враховуючи, що G20 так розгорнула свою роботу, необхідність змінити процес і формат зустрічей, і ця зустріч (у Канаді - прим. ІФ-АФІ), мабуть, буде першою з таких - в "сімковому форматі" - для обговорення одного-двох питань", - сказав він. "В рамках цієї зустрічі (у Канаді - прим. ІФ-АФІ) немає питань, які вони традиційно обговорюють з нашою участю", - відзначив співрозмовник агентства.
Він також відзначив, що на лютневій зустрічі не обговорюватимуться і питання порядку денного саміту G8, який відбудеться в червні 2010 року. За його словами, в зустрічі міністрів фінансів, присвяченій підготовці саміту G8, Росія братиме участь в повному форматі, "як і всі останні роки".
Попереднє засідання фінансової G7 проходило в Стамбулі в жовтні 2009 року. Віце-прем'єр-міністр фінансів РФ Олексій Кудрін, який очолює російську делегацію, приєднувався до "сімки" для обговорення окремих питань.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас