Парламент України не прийняв ніякого рішення щодо проекту держбюджету-2010 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент України не прийняв ніякого рішення щодо проекту держбюджету-2010

882
Верховна Рада не прийняла жодного рішення щодо законопроекту про державний бюджет на 2010 рік.
На засіданні парламенту в середу депутати заслухали виконуючого обов'язки міністра фінансів України Ігоря Уманського і голову бюджетного комітету парламенту Миколу Деркача (фракція Блоку Литвина) з питання законопроекту про держбюджет на 2010 рік.
Коментуючи розгляд питання держбюджету, І.Уманський підкреслив, що на засіданні в середу відбувся "заполітизований розгляд цього питання".
При цьому І.Уманський відзначив, що якщо є така можливість, то даний проект необхідно винести на розгляд по суті зі всіма зауваженнями і пропозиціями і прийняти відповідне рішення, інакше країна буде змушена жити за бюджетним розписом і щомісяця фінансуватися за принципом 1/12 від бюджетного фінансування 2009 року.
В свою чергу головуючий на засіданні перший віце-спікер Олександр Лавринович нагадав, що Верховна Рада 20 листопада 2009 року прийняла постанову, якою направила на доопрацювання уряду проект державного бюджету на 2010 рік.
Він підкреслив, що Верховна Рада не може порушувати цю постанову.
"Прошу, виконайте постанову Верховної Ради і зробіть все, аби в найкоротші терміни Україна отримала державний бюджет", - сказав О.Лавринович.
В обговоренні виступили представники всіх фракцій парламенту.
Разом з тим після закінчення обговорення О.Лавринович підсумував процедуру тим, що розгляд питання про держбюджет на 2010 рік завершено, і запропонував парламентарям приступити до розгляду наступного питання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас