Мінфін прогнозує стабілізацію курсу долара в Україні найближчим часом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін прогнозує стабілізацію курсу долара в Україні найближчим часом

Валюта
1979
Курс долара відносно гривні стабілізується найближчим часом, вважає виконуючий обов'язки міністра фінансів України Ігор Уманський.
"Я глибоко переконаний, що як тільки завершиться зараз, у тому числі в Національному банку, період відпусток і відряджень, команда повернеться повністю до роботи - ця ситуація стабілізується і буде узята під контроль", - сказав він, виступаючи у Верховній Раді в середу.
Уманський зазначив, що підвищення останнім часом курсу долара викликане "нервовою реакцією" ринку на політичну нестабільність.
В.о. міністра підкреслив, що реальних економічних, фінансових, монетарних підстав для зміни курсу долара не існує. Він запевнив, що такої ж думки дотримуються в НБУ.
Як повідомлялося, після досить тривалої стабільності на готівковому і безготівковому валютному ринку, з незначним зміцненням національної валюти, у вівторок курс гривні на безготівковому ринку знизився з 8,035 грн/$1 до 8,08-8,09 грн/$1.
На готівковому ринку курс продажу долара до кінця дня вівторка досяг 8,15-8,20 грн/$1, і з окремих регіонів почали надходити повідомлення про його дефіцит.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас