Експерт: Суттєвих змін на валютному ринку України до виборів не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Суттєвих змін на валютному ринку України до виборів не буде

Валюта
1271
До закінчення президентських виборів курс долара коливатиметься в межах 8,00 - 8,10 грн.: плюс-мінус 5 коп.
Після виборів ситуація залежатиме від того, чи зміниться політика Національного банку, зокрема валютна. Таку думку РБК-Україна висловив економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.
На сьогоднішній день спостерігається незначне ослаблення курсу гривні в порівнянні з кінцем минулого року. Зараз долар на міжбанку трохи вище 8 грн., тоді як в грудні долару вдалося опуститися за 8 грн.
"Таке коливання курсу долара є незначним. Я вважаю, що жодних істотних змін на валютному ринку України до виборів не станеться, причому до закінчення другого туру виборів", - сказав Жолудь.
Одним з істотних чинників, який зараз впливає на курс гривні, економіст називає президентські вибори. Окрім цього, на курсову різницю валюти впливає чинник обсягів експорту та імпорту. "Якщо у нас з'являється великий експортний або імпортний запас, який треба сплатити, це впливає на попит валюти, і, отже, на її курс, - пояснює Жолудь. Проте, вибори на сьогоднішній день залишаються важливим неекономічним чинником".
За словами аналітика Міжнародного центру перспективних досліджень, ситуація на валютному ринку України може істотно змінитися після другого туру виборів. "Все залежатиме від того, чи змінить свою політику Національний банк України", - підкреслив Жолудь.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас