Для ввезення алкоголю в Росію знов потрібна ліцензія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для ввезення алкоголю в Росію знов потрібна ліцензія

Казна та Політика
251
Створення Єдиного митного союзу з Білоруссю і Казахстаном обернулося для російського алкогольного ринку колапсом. У перший робочий день 2010 р. імпортери алкоголю дізналися, що мають отримувати ліцензію, як це роблять їхні колеги з дружніх країн, а без неї за розпорядженням ФМС ввозити алкогольну продукцію на територію Росії тепер заборонено.
Ліцензії має видавати Мінпромторг РФ, проте міністерство до такого повороту подій виявилося не готовим. Імпортери вважають, що перші ліцензії вони отримають не раніше 1 лютого, а збитки від простою складуть десятки мільйонів доларів, повідомляє РБК daily.
В рамках створення Митного союзу на його території встановлено єдиний перелік товарів, до яких застосовуються заборони або обмеження на ввезення з третіх країн (за винятком країн - учасниць союзу). Ці товари мають проходити процедуру ліцензування. На сайті ФТС 29 грудня 2009 р. з'явилося повідомлення, що єдиний перелік товарів набирає чинності з 1 січня 2010 р.
Етиловий спирт і алкогольна продукція, які також потрапили до цього переліку, в Росії раніше були звільнені від ліцензування, за винятком горілки, текіли та інших міцних напоїв.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас