Туреччина відкликала свого із Ізраїлю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина відкликала свого із Ізраїлю

Казна та Політика
626
Туреччина відкликала посла з Ізраїлю. Анкара вимагає від ізраїльтян вибачень за нешанобливе ставлення до працівника своєї дипломатичної місії, повідомляє Бі-бі-сі.
Під час зустрічі турецького посла Ахмета Огуза Челіккола із заступником міністра закордонних справ Ізраїлю Данні Аялоном, що відбулася напередодні, турецького дипломата усадили в низьке крісло - ізраїльський чиновник сидів набагато вище. Крім того, Аялон не подав Челікколу руку для привітання.
Приводом для дипломатичного демаршу стало зображення працівників ізраїльських спецслужб в популярному турецькому серіалі "Долина вовків". У ньому розвідка Ізраїлю викрадає палестинських дітей з метою їх подальшого навернення в іудаїзм, що викликало роздратування в Єрусалимі.
Нагадаємо, на 17 січня запланований офіційний візит міністра оборони Ізраїлю Ехуда Барака до Анкари. Відносини між Ізраїлем і Туреччиною загострилися після того, як Анкара кілька разів виступала з різкою критикою дій ізраїльських військових в секторі Газа в грудні 2008 р. - січні 2009 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас