PetroChina стала найдорожчою компанією в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

PetroChina стала найдорожчою компанією в світі

Енергетика
803
Найбільша нафтогазова корпорація КНР PetroChina за сукупною ціною своїх акцій вийшла на перше місце в світі, а в цілому китайські компанії за цим показником прорвалися зараз на другу позицію після США. Такі дані наводить сьогодні провідна японська економічна газета Nikkei, яка проаналізувала стан світового фондового ринку до завершення торгів у 2009 р.
За цими підрахунками, передає ІТАР-ТАРС, потужний ривок в кінці 2009 р. зробили компанії т.з. нових економік - Китаю, Індії. Бразилії, Росії. У списку з 500 корпорацій світу з найдорожчими акціями вони зайняли 107 місць - на 31 більше, ніж на кінець 2008 р. Це перевищує навіть показник докризового 2007 р. Одночасно в списку компаній з найдорожчими акціями скоротилася присутність США і країн Європейського союзу.
На Китай разом з Гонконгом в цьому переліку припали в кінці 2009 р. 54 найменування, і КНР тим самим відтіснила Японію (40 компаній) на третє місце. Лідером з великим відривом залишаються США, від яких в списку найвдаліших корпорацій присутні 165 найменувань.
В індивідуальному заліку PetroChina випередила американського нафтового гіганта Exxon Mobil (друга позиція) і Microsoft (третя). Вражаючий ривок зробили і корпорації Бразилії, які за рік майже удвічі збільшили свою присутність в списку з 500 компаній з найдорожчими акціями.
Серед західних фірм найбільших успіхів добилися представники інформаційного сектора. Microsoft, зокрема, піднявся на 3-є місце з шостого, Google - на 8-е з 34-го, а Apple - на 10-е місце з 55-ї позиції в кінці 2008 р.
За матеріалами:
FundMarket
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас