Податок на бонуси принесе Франції близько 360 млн євро в 2010 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податок на бонуси принесе Франції близько 360 млн євро в 2010 році

212
Уряд Франції в 2010 році отримає приблизно 360 мільйонів євро від стягнення податку на бонуси, які щороку виплачуються французьким банкірам, заявила міністр економіки країни Крістін Лагард в інтерв'ю газеті Figaro.
Близько 270 мільйонів євро будуть перераховані до спеціального фонду, який гарантуватиме збереження вкладів розміром до 100 тисяч євро. Решта 90 мільйонів євро підуть безпосередньо на потреби бюджету країни.
"Цей захід є сигналом для банків, що спонукає їх до фінансування економіки, до використання фондів, що перебувають у їхньому розпорядженні, для створення (нових) кредитів, а не для нарахування божевільних бонусів", - цитує газета слова Лагард.
Згідно з законопроектом про податок на бонуси, який має набрати чинності в кінці першого кварталу 2010 року, базою оподаткування будуть бонуси, розмір яких перевищує 27,5 тисячі євро. При цьому податок зніматиметься з премій, виплачених як у вигляді готівки, так і у вигляді акцій.
Уряди Великобританії та Франції оголосили про свій намір ввести з 2010 року податок на щорічні преміальні виплати топ-менеджерам компаній фінансового сектора в грудні 2009 року. Розмір податку в обох країнах складатиме 50% від суми бонусу. На думку лідерів обох країн, введення такого податку стане одним з ефективних заходів у боротьбі з "економічними і соціальними дисбалансами", що послужили причиною виникнення світової кризи.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас