У Венесуелі за спекуляцію закрили 70 магазинів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Венесуелі за спекуляцію закрили 70 магазинів

121
Державні інспектори за підтримки солдатів Національної боліваріанської гвардії за "невиправдану зміну" цін закрили понад 70 торгівельних підприємств у Венесуелі, повідомляє AFP.
Серед покараних підприємств виявилися декілька великих супермаркетів, у тому числі магазини французько-колумбійської торгівельної мережі "Ексіто" і місцевого ритейлера "Када". Більшості з них як запобіжний засіб наказано припинити торгівлю на 24 години.
В п'ятницю, 8 січня, у Венесуелі була проведена девальвація національної валюти. Замість колишнього офіційного курсу 2,15 болівара за долар були введені два змінні курси: 2,6 для імпортних товарів "пріоритетного" призначення і 4,3 для інших.
Після оголошення про девальвацію багато венесуельців вирішили придбати продовольство, побутову техніку й інші товари за старими цінами. У країні почався "споживчий бум", в магазини кинулися натовпи покупців, багато торгівельних точок їм доводилося буквально "брати штурмом".
Президент країни Уго Чавес звинуватив ЗМІ в роздмухуванні паніки і пообіцяв, що ціни в магазинах не зміняться. Одночасно з цим він пригрозив торговцям санкціями аж до експропріації за підвищення цін.
Чавес закликав армію приєднатися до кампанії боротьби зі спекуляцією. Він заявив, що причин для різкого підвищення цін немає. Також президент закликав громадян інформувати владу про випадки "спекуляції".
Венесуела завершила 2009 рік з найгіршими показниками інфляції на всьому американському континенті. За дванадцять місяців ціни в країні зросли на понад 25 відсотків.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас